CuliCafé De Ontmoeting

mogen wij ons even voorstellen?

Wij zijn CuliCafé De Ontmoeting, een maatschappelijke onderneming, een ontmoetingsruimte met een buurtgerichte functie en een gevarieerd aanbod aan activiteiten, waar men kan genieten van een lekker hapje en drankje en waar we het leven van zowel de (oudere) bewoners (met dementie) als van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mooier te maken.

CuliCafé De Ontmoeting gaat ervan uit dat iedereen talenten heeft. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, alleen hebben zij meer begeleiding nodig om hun talent tot bloei te laten komen.

Ons doel

Onze drijfveer

CuliCafé De Ontmoeting is dé dagbesteding, dé leerwerkplek, hét (leer)werkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wij hebben als doel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden, waardoor zij uiteindelijk kunnen doorstromen naar een reguliere (betaalde) baan. Het belang van het leren van een vak en het opdoen van werkervaring vergroot de zelfredzaamheid en daarmee de kans op een volwaardige (werk)plek in de maatschappij. Een echte baan, met een echt salaris. Een baan die past. Dat kan zijn in een restaurant, kantine of een lunchroom, maar ook bij een slager of bakker.

Wij kijken naar wat wel kan.

Onze missie

Wij bieden mogelijkheden

“CuliCafé De Ontmoeting wil een positieve impact maken op de samenleving door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkfit te maken, waardoor zij meer kans maken om economisch zelfstandiger te worden.”

Het is onze missie om een positieve impact op de samenleving te bereiken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid te bieden om (meer) in hun (fysieke en mentale) kracht te komen en te integreren in de maatschappij door ze werkfit te maken (door het aanbieden van dagbesteding en/of (leer)werk(plekken)), waardoor zij meer kans maken om economisch zelfstandiger te worden.

Hoe doen we dat?

op verschillende manieren

Wij bieden mensen uit Edam-Volendam met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om in een eigen, veilige en vertrouwde omgeving opgeleid te worden, werkervaring op te doen, werkfit te worden, een waardevol dagritme te creëren, het horecavak te leren en de kwaliteit van leven te verhogen.

“Bij CuliCafé De Ontmoeting willen we het leven van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mooier maken, op veel meer gebieden dan werk alleen”

CuliCafé De Ontmoeting wil mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen bij het vinden van de route naar meer (persoonlijk/zakelijk) succes.

Jobcoach gemeente Edam-Volendam

Jobcoach Social Firm gemeente Edam-Volendam

Even voorstellen

Mijn naam is Gerard Pieterman. Ik heb veel ervaring in de arbeidsreintegratie. Ik heb gewerkt met- en voor veel mensen met diverse achtergronden en hun (on)mogelijkheden. Dit werk heb ik bij verschillende werkgevers gedaan zoals bij Hudson, UWV werkbedrijf, Take-Off, Gemeente Amsterdam, GGZ Noord Holland Noord. Over het algemeen ben ik vrolijk en optimistisch ingesteld. Het glas is bij mij altijd halfvol. Ik mag graag lachen. Samen dingen bedenken en uitvoeren vind ik heerlijk.

Jobcoach Social Firm

Sinds september 2022 werk ik als Jobcoach Social Firm bij de gemeente Edam-Volendam. Ik werk mee aan de ontwikkeling van de Social Firm. De Social Firm bestaat uit twee bedrijven: het Culicafé en de Botterwerf. De Social Firm biedt jou de mogelijkheid om te ontdekken hoe het is om in de horeca te werken. We leren je de kneepjes van het vak! Samen met de deskundige medewerkers nemen we jou onder onze hoede. Wanneer je er al doende achter komt dat de horeca niets voor jou is, wordt er samen met jou gekeken naar een ander soort werk dat beter bij jou past.

Als Jobcoach kun je op mijn begeleiding rekenen. Begeleiding voor zowel  in de horeca als in een andere bedrijfstak.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je wat meer weten? Dat kan! Je kunt me bellen of mailen.

Gerard Pieterman

Jobcoach Social Firm gemeente Edam-Volendam

T: 06-173 783 59

E: g.pieterman@edam-volendam.

Rosa_Koning_en_Jenny_Kwakman

Rosa Koning en Jenny Kwakman

Even voorstellen

Wij zijn Rosa Koning en Jenny Kwakman. Sinds september 2022 zijn wij vol enthousiasme aan het werk bij en voor Culicafé de Ontmoeting. Samen verzorgen wij diverse activiteiten voor senioren, bewoners, alleenstaanden, maar ook (jonge) gezinnen. Met als belangrijkste doel, het verbinden van mensen (buurtbewoners) jong en oud.

Social Firm

Samen met Gerard Pieterman werken we aan de ontwikkeling van de Social Firm, een uniek concept binnen de gemeente Edam-Volendam, waarin we op zoek gaan naar naar passende werkervaringsplekken voor de kandidaten. Onze eigen ondernemingen, zoals het bruisende Grand-Café de Botterwerf, het gezellige Culicafé de Ontmoeting en zelfs onze eigen VD Bierbrouwerij bieden geweldige mogelijkheden voor werkervaring. Wij kunnen niet wachten om samen met jullie te bouwen aan een inclusieve en inspirerende werkomgeving. Kom eens langs en ontdek wat wij allemaal te bieden hebben!

Meer informatie

Heb je vragen of wil je wat meer weten? Dat kan! Je kunt ons mailen.

Rosa Koning en Jenny Kwakman

E: info@culicafedeontmoeting.nl.

Droom

mensen helpen

CuliCafé De Ontmoeting wil mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen bij het vinden van de route naar meer (persoonlijk/zakelijk) succes.

“Bij CuliCafé De Ontmoeting willen we het leven van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mooier maken, op veel meer gebieden dan werk alleen”

Voor wie?

inclusieve doelgroep

CuliCafé De Ontmoeting is aansprekend voor een inclusieve doelgroep.

  • Ouderen.
  • Kwetsbare doelgroepen van alle leeftijden.
  • Families met en zonder kinderen.